Tegneren fortæller

Nikoline Werdelins møde med forfatterne

“Da jeg traf Lene og Vibeke første gang, blev jeg slået af, hvor meget de brændte for at få deres budskab ud. Og så gik det op for mig, hvor meget de vidste – og hvor konsekvent de selv lever efter det. Det, i sig selv, var nok til at involvere sig i bogen med det samme. Og alt, de fortalte om kost og sukker, blev en øjenåbner, som begyndte at præge min egen kost fra da af. Min egen træthed forsvandt, min vægt blev stabil – fra da af havde jeg ganske enkelt lært at føde mig selv på en fornuftig måde. Uden kur – uden afsavn.

Hvor vigtigt det er for Lene og Vibeke, at budskabet formidles med humor, gjorde det let for mig at se, hvor jeg kom ind i billedet – og sherif-temaet var så godt tænkt og inspirerende at arbejde med. Jeg betragter arbejdet med bogen som en personlig læreproces, men også som en rejse med to ildsjæle, hvis bog bør stå i alle danske køkkener. Om der bor en eller to – eller en hel familie med store og små.

Danskere, i velfærdssamfundet over dem alle, er i færd med at sætte den sundhed, vi har adgang til, over styr. Overforbruget af sukker er kamoufleret og pakket ind i forlængst forældede begreber om “hygge”. Men før det gode liv omkring kogeøen, før kvalitetstid, viden, holdninger og kærlighed kommer de byggestene, kroppen består af. Og hvor har vi dog lidt viden om den, selvom vi betragter os som oplyste.”

hest